direct contact

Stel uw vraag

Wat te doen bij schade

Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat weet iedereen. Wat niet iedereen weet is hoe je moet handelen bij schade aan de caravan of camper. Hieronder vindt een korte uitleg over de stappen die u moet doorlopen voordat de caravan of camper weer schadevrij is.

Wat te doen wanneer het ongeluk(je) net heeft plaats gevonden ?

Indien er sprake is van een tweezijdig ongeluk (schade aan derde).
Vul samen met de andere partij een schadeformulier in. Wanneer u het echter niet eens kunt worden over wie de schuldige partij is, zal de politie erbij moeten komen.

Indien er sprake is van een enkelzijdig ongeluk

U hoeft niet direct het schadeformulier in te vullen, echter moet u er wel voor zorgen dat de schade binnen 14 dagen bij uw tussenpersoon of verzekeringsmaatschappij is gemeld. Via hen krijgt u dan een schadeformulier toegestuurd.

Invullen van een schadeformulier

Een schadeformulier kunt u opvragen via uw tussenpersoon, of direct bij uw verzekeringsmaatschappij. Vul dit formulier zo nauwkeurig mogelijk in. Op het schadeformulier wordt in ieder geval gevraagd wat het geschatte schadebedrag is. Klik hier om online uw schade te laten taxeren.

Ook wordt er gevraagd waar en wanneer de caravan/camper aangeboden zal worden voor expertise. Dit kunt u bijvoorbeeld thuis voor de deur laten doen, maar verstandiger is dit te laten doen bij uw schadereparateur.